Sahira (48)

Scroll naar beneden

Sahira

“Ik ben in 2004 naar de stad Mosul gevlucht voor terroristen in de stad Baghdad. In 2014 kwam een oud, bekend gevoel in me terug. Terroristen rukten op naar Mosul. En voor ik het wist hoorde ik het geluid van vallende bommen. Ik zei tegen mezelf: ‘Sahira, dit kun jij aan. Je hebt het eerder gedaan. Het maakt niet uit hoe bang je bent, je zegt tegen je zoons dat er niets is om voor te vrezen en je blijft kalm.’ Ik pakte voor een aantal dagen voedsel in en zei tegen hen dat we over twee weken weer thuis zouden zijn. Het is nu drie jaar later en we zijn nooit teruggekeerd.”

 

“Weet je, ik vind het moeilijk dat het leven van mijn gezin elke keer compleet wordt weggevaagd. Vooral omdat het onze keuze niet is. Maar ik heb besloten dat ik sommige dingen voor niemand zal veranderen. Ik maakte in Baghdad iedere week het lievelingsgerecht van mijn gezin. Dat deed ik in Mosul ook. En nu maak ik het hier. Het heet Kunafa. Wil je het recept? Dan schrijf ik het voor je op.”

 

Nodig:

500 gram Kunafa, 250 gram boter, 250 gram cream, 250 gram kaas (ongezoute), 2 kopjes suiker, 1 kopje water, 1 citroen

 

Instructies:

1. Doe de kop water, wat citroensap en 1,5 kop suiker in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Laat pruttelen tot het siroop-achtig is, en laat dan afkoelen.

2. Verwarm de oven voor op 180 graden en beboter een cake-vorm.

3. Maak de Kunafa los en meng het met de boter. Leg de helft een laag in de cakevorm.

4. Verdeel de kaas over de Kunafa en bedek de kaas met de rest van de Kunafa.

5. Bak de Kunafa in de oven tot deze lichtgoud van kleur is, zo’n 30-45 minuten.

6. Sprenkel direct de suikersiroop over de Kunafa. Laat wat afkoelen, en eet met cream.

1
4
3

Behind the scenes

Neem een kijkje achter de schermen van Portraits of Power met:

Ontmoetingen met krachtige vrouwen

Video's en foto's van de opnames

Ruwe materialen #nofilter

Achtergrondinformatie